Wednesday, 9 February 2011

my super daddy

Assalammu'alaikum all of you :) my entry today is about my beloved dad Abdul Aziz Bin Ismail  atau kenalinya sebagai seorang bapa yang gagah lagi penyayang. ada dua panggilan untuk ayah satu bahasa arab and malay lahh. kalau bahasa arab kami panggil 'abuya' kenapa abuya? bukan bapa ajaran al-arqam tuu ekhh. abu dalam bahasa arab bermaksud AYAH/BAPA/DADDY/PAPA/ABAH dan berbagailah kan. kenapa ada ya? macam orang arab paggil anak dorang 'ya bunna-ya' ada lenggok huruf  ya di situ. special kan? tapi saya dan adik biasa panggil ayah dan ayah biasa gelarkan dirinya abuya. contohnya ;

me : ayah balik pukul berapa?
ayah : abuya nak pergi seri petaling ni. lambat lah kot.

lebih kurang macam tu lahh. hehe. siap contoh sekali padahal tu dialog tadi, baru lepas call. :D 
my dad memang je nampak garang tapi luaran sahaja. tapi kalau diajak berborak memang penuh dengan isi dan bermanfaat bukan BORAK KOSONG yang sentiasa berkisarkan hal-hal duniawi. ecehh, mcm promot pulak yee. * tiada unsur takabur. semua orang bangga ada ayah yang hebat hebat,kan? siapa tak bangga. cuma kehebatan tu berlainan lahh kan kan. bukan lahh hebat macam power rangers, HAHA. teringatlah kat ustaz nasrum, kehkehkeh. 

semua hidupnya berkisarkan sebagai seorang editor yang sentiasa bersabar dengan karenah staff-staffnya yang banyak ragam. tapi kan, pelik lahh. ayah tak pernah lahh nak merungut penat.hmmm?  selalunya dia kalau ada masalah aku lah yang jadi pendengar setia. heheh. semua rintihanya meruntun hati. jujur aku katakan, kalau boleh memanglah nak nangis wehh. tapi simpan dalam-dalam .uhhhhh. apa yang buat aku tersentuh bila ayah bercerita masa aku kecik-kecik.. malu. hahah o-o. :D 

dugaan : niat suci ayah selalu di landa dengan dugaan. kadang-kadang dispointed juga dgn apa yang dijanjikan. hehe. takpe, ana faham. :) semoga hidupnya diberkati Allah dan dilimpahi rezeki dari mana-mana je. dan dan semoga kami jadi sebuah keluarga yang sakinah. amin. whawha. memang islamic :)

No comments:

Post a Comment