Monday, 18 April 2011

life as science student

Assalammualaikum w.b.t :)

lets learn biology al-kamiya and fizik-iya! hehe. i use my own words. so bad bad. i knew. actually, nak cerita awal tahun hari tu. *hari tu? dah 3 bulan berlalu, second week masuk kelas i like dying of cuirious pasal cikgu cikgu ni. kompom lah garang. *sangat ke?. tak mana pun. kelas paling tak tension math mode. tu yang failed uh. =='  dengan agama :)

a whole day everyday i did what a doodles? just typpinggg a long of a sad essay (!!) mesti bengangkan? kan? farhana ni sedih je. blog dia emo je. apa je yang ana nak tulis lagi kalau straight to the point kang tak tersusun ayat den.. so start form now, i try to balance between artikal agama dan khidupan, boleh?  *sudah lari tajuk maa =='
apa yang nak cerita sangat pasal science student ni? i should study for 3 hours a day. but i always spent my time 4 hours and above a day for my lappyio. what i do? molla * i dont know. (it is hangul word) youtube lahh. hee. sebab tu jarang tgok tb. tgok kat youtube je. antara benda yang ana selalu tgok sangat rarely lah mat salleh kata :

  • nasyid terkini (yang lelama the best)
  • asmara 2 *layan je :D
  • ustaz idrus punya ceramah *sangat bermanfaat taw.
  • habib umar punya zikir
  • dream high *sangat popular skrg ni
  • kpop *layaannnn. >,< shinee appas. jarang dah.
  • maher zain punya video
  • shinee withh yoogeun
  • oh my school.!
haa.. tu je kot. fesbuk fesbuk ni macam dah tak layan. kekadang je lah. ( LARI TAJOOK)

as a science student yang nak cemerlang kenalah sentiasa mengulangkaji. ( sejam tgok buku dah mcm___).
lagi lagi kelas cikgu jothi. memang kekecutan pancreas. hehe. sebab dia akan tanya benda yang dia dah ajar. so, tomorrow .. he will ask about momentum. i'm not ready with that. because i forgot to write down any formula. i just remem about the force when the car bump to the wall / any accident happen. what happen to the force? see see..  mcm ni ke life budak sains? tak yah nak sains sangatkan. ana hanya insan biasa mcm bebudak account cuma yang beza subjek je. kan? dan cara pembelajaran. dorang tak pyh nak pecah pecah otak jawab add math ( hiperbola yang sgt dahsyat T_T) ,  tak de nak kena buat bedah bedah nanti. sangat special buat kami. ;O, hee. sungguh kepahitan dan kemanisan dalam belajar tu NIKMAT yang takkan dapat di mana-mana selain menuntut ilmu.! so.. the conclusion today are * to many to describe about my day today. guna masa sebaiknya. insyaAllah.. dahulukan buku dari yang lainya. emmm. insyaAllah juga. semoga ana dapat tentuka yang terbaik dalam hidup ni. last from me ;

Annyeong nae sarang , sarang?
*lama tak tulis hangul hangul >,<
ila liqo'

No comments:

Post a Comment