Sunday, 10 April 2011

sudut pandang

Assalammu'alaikum. yes yes! finally i got my lappy.. meow!! heee -,-

sering kita dengat sudut pandang kat astro awani, kan kan? haa, but this time is not about world issues but my issues. :) definition of 'sudut pandang' bagi ana dan untuk post kali ini ia membawa maksud pandangan manusia terhadap manusia yang lain dari sudut yang berbeza, setiap manusia yang ada pandangan mereka sendiri, right? rambut sama hitam, fikiran lain-lain. ada yang positive thinking dan negative.

terjadinya sesuatu perkara yang membawa hikmah supaya kita berfikir dengan jelas for an example ;
eh fana tu nampak je cam tu sebenarnya macam ni. orang boleh menilai kita dgn mcm2 cara.. ada yang baik, ada yang ganas ada yang mcm tuut. -,- . jumaat lepas, classmate ana menilai apa yg more and less dlm diri ana. betul ke mamat ni? haha. so, dia kata kat kelas ana kebih rohani dan intelek. intelek? pandai sesangat ke ana ni? ummph. rohani? baik sangat ke ana ni? isk.. tetiba tcer suruh dia bg pendapat tentang emosi ana. most of them said.. ana tade perasaan. -,- sgt tak perihatin. haaa.. hari tu kena marah.teet! kecuaian  yang tak dijangka. cikgu marah sampai keluar word b___g. woahh. dorang kata saya gelak bila kena marah. -__- lagi lahh. hanya Allah je yang  tahu perasaan ana masa tu. kena marah boleh gelak lagi. habis tu? tak kan nak nangis? kita kena hadapinya setiap keberangan orang lain setenang yang mungkin. anat tak ketawa langsung masa kena marah hari tu. maybe mimik muka ana masa tu yang terkejut mcm brooke. heee. ana tak mudah nak mengalirkan air mata ana kalau nangis if something yang betul-betul buat ana SEDIH , SAKIT HATI dan DUGAAN yg ana rasa.. ya rabbul jalil! mmg ana nangis... :'(

kawan ana ada tanya, 'kau memang tak kesah orang kutuk kau ke?' ^__^ kenapanya? ana pun tak fhm gak pasal diri ini. hasih.. ana bukan jenis suka marah-marah, tak suka pendam perasaan panas hati, bagi ana..mungkin mereka tak tahu apa yang patut mereka tahu. so, ana biarkan apa orang nak kata apa, ana biarkan apa orang nak persoalkan..mulut manusia mana yang bisa kita tutup? @_@. mungkin ana ada buat salah.. kerana Allah tu Maha mengetahui kehidupan setiap hamba-hambaNya yang terpampang mahupun yang tersembunyi. apa yang tak baik tu datang dari kelemahan diri ana dan yang baik tu datangnya dari Allah s.w.t :)

so so so, walaupun diri kita tak sempurna ..usahakan lah untuk jadi yang sempurna walaupun masih ada cacat cela kerana sempurna mana insan tu pasti ada calarnya..esok dan seterusnya jadilah yang baik dari hari ini,pinta lahh padaNya untuk memlihara diri dari kejahatan nafsu amarrah dan kekuatan untuk menjalani kehidupan dunia yang penuh liku ini..  amin.. =) we stop here!! i promise,will have a good story soon~ heh.

ma'as salamah.. ^^

No comments:

Post a Comment