Monday, 18 April 2011

topic mania??


Assalammualaikum w.b.t, semoga kalian sihat sentiasa dan dirahmati selalu. Biznillah.. :)
topic mania? gaaa. mcm money mania or chicken maniacc. heee. joking joking ^^
act, pasal nak cerita macam-macam hari ini. even kebanyakkan dari hari ini agak membosankan sebab i'm alone. who cares? T_T. me too. tak kisahhh. mari kita menyelongkari di sebalik hari sekolah hari ini.

hujan rahmat datang menjengah waktu nak ke sekolah. ditambah pula ayahku tiada , *pergi jejalan. so, tanpa dengan segan dan silu redaahhh je. dah lama tak main hujan. mula-mula rasa tak nak pergi.. lepas tu, terpikiaq kalau dok rumah pun apa boleh nak di buat. lagi bertambah kebosanan yang bakal menjelma. ==' sampai sekolahh, look! jiran-jiran aku sekalian tak datang. -,- fuhh, ke- alone ana disambut dengan meriah sekali. arigato~ 

lepas kelas komsas, kelas yang mengecutkan pancreas ana.. ~_~ . nasib baik sir tak tanya. sekali lagi menarik nafas dengan lega. sungguh hari ini Allah memudahkan urusanku untuk hari ini. eheh. then, kelas aunt mimi ~_~ . LAYAN saje. :D 

waktu rehat memang rehatkan otak jap sambil menjamu selera yang tak berapa nak selera sangatkan.. ^_^ bertambah rancak bila cikiya! mulakan cerita pasal hangul hangul. adess. memang tak sah kalau tak join. heee. tarian ring ding dong and lucifer jadi bahan lawak. hahah. nak dance tak reti. heeeeee.

kelas math pula. sungguh ia memberi impak yang menusuk jiwa dan ragaku.! ya Allah, cukuplah engkau tempat untuk aku mengadu masa tu. T_T jangan dibuka buku yang usang dan hangus yang telah aku buang jauh jauh. cikgu..cikgu, . terima kasih beri saya ganjaran yang sangat saya hargai ^_^

kelas agama pula., mula buka cerita pasal sembelih aqiqah tu semua semua. *kurang mahir nak faham pasal tu. masa dah habis waktu. ustaz beri kami satu persoalan ; apa yang anda faham tentang alam akhira? maksudnya apa yang jadi masa tu. mana syurga? mana neraka? bagi ana... ia sangat membuat ana travel dalam saluran cell cell dalam otak ni. imagine dari kemusnahan dunia ini yang mana matahari akan bergulung, lautan akan jadi panas, langit menghempap tanah bumi, bulan jatuh ke bumi. SUBHANALLAH! tak dapat bayangkan kehuru-haraan masa tu. dah semua gone. tiupan sangka kala ke 2 pula. ana terfikir malaikat israfil tiup guna apa? * ==' tiada siapa dapat jawab lagi. kadang-kadang mengarut gak ni. maka, bangkitlah semua yang dah gone tu. masa tu tiada masa untuk mencari ibu bapa sanak saudara kawan-kawan dan masa tu tak kenal sesiapa. semua ada satu tujuan je, menuju ke padang mahsyar. bayangkanlahh dari umat nabi adam hingga kita umat nabi muhammad. terpikir lagi. besar mana padang mahsyar tu? wallahualam. sangat ramai, tapi ustaz kalau orang yang berimab di dunianya dia akan rasa tenang dan lapang orang yang sebaliknya rasa sesak tenat dan etc. ya Allah,moga aku bukan dikalangan orang yang sesak dan susah di padang mahsyar nanti. word ini yang ingatkan ana sentiasa

kesolehan dimata manusia tiada nilainya, tapi kesolehahn di mata Allah itu yang bermakna.

sekian~

No comments:

Post a Comment