Tuesday, 5 July 2011

jadilah permata syurga


salam keberkatan buat kalian semua, muwahh. :)
Assalammualaikum? post ni juga selalu menjadi peringatan buat ana.. 

ingat lahh kata-kata ni, PERHIASAN TERBAIK DI DUNIA ADALAH WANITA SOLEHAH. bukan hiaskan diri dengan solekkan yang menebal mahupun kasut tinggi menjulang dan bukan jua jalan yang mengiurkan. kasihan lelaki kerana digoda oleh gadis mahupun wanita begini. nafsu dan iman mereka dirabak oleh godaan hasutan syaitan serta 'free show' di depan mereka. 

itu wanita yang tak menutup kepala. wanita yang menutup kepala pun ape kurang . sekdar menutupi kepala tapi rambut dan dada masih tertayang, bonggol unta. benarlahh kata nabi junjungan kita Rasullulah, akan ada wanita yang berbonggol unta di akhir zaman. nahh. lihat sekeliling kita, batu lesung yee . hmm.. memang kita di penhujung, akhir, finish and the end of world episode.

wanita ingatlahh, Allah memuliakan kita sahabat..  janganlah kita menghinakan diri kita sendiri. citakanlah untuk menjadi wanita permata syurga.. pernah tak dengar kisah wanita kaya, yang meminang Rasulullah.. Siti khadijah, bekorban ape saje untuk suaminya. pernah tak dengar kisah ketebalan iman peyisir rambut anak firaun, Masyita yg sanggup mati demi agama Allah..kita? sanggup ke.. boleh ke kita seteguh peribadi summayyah wanita yang pertama yang sanggup mati juga demi Allah.. bagaimuna pula dengan Maryam, menempa hidup yang penuh onak duri..berperang di medan termpur jihad fisabilillah siapa? umm atiyyah.. bersama Rasullulah ,7 peperangan yang disertainya.. inilah dia permata syurga. kita.. nak berperang dengan diri sendiri kecundang jua.. menunduk pada nafsu. ya Allah... ( menaip dengan emosi,,maaf)HEBATKAN ..TARBIYAH TARBIYAH TARBIYAH!
resapilah dalam diri kita..
mudahan kita berhasil menjejaki takhta sebagai permata syurga.

*notakakiku ; kekadang yang tak pakai tudung pun baik baik dari yg pakai. cuma belum terbuka hijab untuk bertudung sempurna. mudahan akan lahh yek. aminn..

No comments:

Post a Comment