Friday, 22 July 2011

ketika cinta bertasbih

Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbihMengutus Hati ini Kusandarkan hidup dan matiku padamu
(melly goeslow)


cerita ni? pernah nonton ngak? * speaking indon. ececeh. cerita ni sekarang tengah panas macam pisang goreng. mungkinlah.. sebab sangat excited bila tengok cerita. mana ana tengok? dekat pakej INDOPEK. warrr..astro amek chanel baru. disebabkan ana jarang tengok tv, ana tengok cerita ni jelah. every monday to friday pukul 5 suku sampai 6 setengah. korang pun tengoklah ya. dekat saluran 141.  kenapa kena tengok cerita ni?

first sebab, jarang ada cerita yang benar-benar penuh dengan ciri islamiyah. segala tatasusilanya, percakapan pengerak cerita ini penuh berkhemah. sampai rasa nak jadi macam dia. itu dari pandangan ana

second, sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat taw. banyak nilai-nilai murni dalam cerita ni serta pengajaran yang baik.

ketiga : hero dia azzam, sangat handsome agamanya, rupanya pun. anna..isterinya pun tak kurangnya..cantik deh, kayak bidadari gitu.

keempat : lagu tema dia best..ketika cinta bertasbih. melly goeslow and amee. weeettt~

kelima : sebab cerita ni punya jalan cerita yang menarik dan buatkan nak tengok hari-hari. bila cerita tu nak habis mesti kesuspenan tu muncul ttbe.. dan 'bersambung' ee, geram pulak.

keenam : cerita ini ke udara selama 1 jam 15 minit. drama besiri  lain, ada? takde. heee. maaf nya.

hm, cukuplah kan. nak berapa banyak. tulah sebabnya kena tengok, tak tengok tak tahu. tak kenal maka tak cinta. okay, itu saje ceritera ana malam ni. 

Assalammua'alaikum :))

No comments:

Post a Comment