Monday, 25 July 2011

perbaiki diri

Assalammualaikum w.b.t waridhwanu wajannatu :)) apa maksudnya? maksud semoga dikurniakan kesejahteraan serta syurga .

semalam dapat request sape tu kawan dan sahabat? apa bezanya.. heh. dah siap, secara lajunya buat entry. hiheheh. hari ni tak dapat idea dari sesiapa untuk update apa. ermm.. nak mentafsir sedikitlah perjalanan kakiku melangkah sebagai seorang pejuang kecil. ecewahh.. kenapa pula pejuang? padahal terperap dalam kelas.. apa yang diperjuangkan? haa.. ahsantum! ilmu yang diberi.. walaupun kemalasan sentiasa melanggar norma-norma hidup sebagai pelajar.. apakan daya, kemalasan itu sentiasa menghantui * adoi.. lemah betoi..! ya Allah..tolong kami!

hari ni kami 4st menerima student baru bai.. kuikui. ofc, girl lahh. dari SMK Sungai logam T_T hehe. nama dia penuh makna woo.. aku pun takde nama macam dia.cik  CAHAYA SYURGA.. itu dah ditranslatekan.. act, cik nur jannah. wahh..  terkesima ! makna dia.. walaweh.. penuh makna.semoga dia juga calon ahli syurga. kita pun..insyaAllah dengan rahmatNya..  sorry lah takde pule gambar nak bagi korang nenok. hee. nenok = tengok. bahasa org asli.. maaf.

dia tu asal dari skbtr 1 kengkawan fiza, faz , ira tu semua.. memang lahh  dia macam asing bagi kami, dorang kata sebab perangai lamanya.. rasa bersalah tu tetiba tmbul dalam hati kecil ni. itu kesah dulu.. mungkin dia sudah berubah. bersangka baiklah wahai diriku.!!! suka cari noda hitam pada orang lain.. padahal diri sendiri belum tentu baiknya. Astargfirullah...  teruknya lahh aku ni.

tengok dia kesian pula, dipinggirkan maksud di sini, sesoranglah.. cuba letak diri kita pada diri dia.. mesti rasa nak cabut lari je kan. tapi apakan daya dia sendiri yang nak sekolah baru, kawan baru. makanya.. itulah permulaannya , rasa janggal menyelinap. kalau kita masuk sekolah baru pun macam tu juga. kan? pada pandangan ana lahh...

kay, itu saja bebelan dariku.. semoga diriku ini sentiasa bersangka baik pada kengkawan.. :)) SEMOGA!

ila lilqo' (n_n)

No comments:

Post a Comment