Sunday, 10 July 2011

so, what?


kerajaan banyak berjasa, memberi itu dan ini.
kita menumpang di atas jasa baik mereka.

memang dah itu kewajipan mereka, memenuhi hak rakyat. apa nak dipersoalkan? tapi kita tahu ke apa yang berlaku dibelakang kita. media-media hanya propa saja untuk menyalahkan pembangkang bolat-bolat.

ambiga yang menganjurkan. tak bermakna kita menyokong agama dia. sama je macam kita sokong kelab bola sepak Manchester tu, adakah kita mengikut cara mereka menganuti agama. serupa lahh macam yang berlaku semalam.ramai persoalkan hukum.. kata mereka, perhimpunan haram sedangkan hukum mengharuskan.

saya geram dengan pengkomen yang entah tahu ke tidak tujuan ni semua, hanya mengatakan perhimpunan ni MENYUSAHKAN SEMUA ORANG. yang buat kekecohan 'pengawal-pengawal 'serta guard yang sangat berbakti .

aduh. ye, mungkin rakan kelas ana akan menyampah bila ana sokong pembangkang. ye, saya sokong pembangkang. SO WHAT? hak masing-masing. buka minda dan hati. mahu kezaliman atau keadilan? pilih-pilih...

maaf, agak emosi. sebab banyak sangat orang tak puas hati dan di wall facebook berlambak mengutuk hal ni.

No comments:

Post a Comment