Friday, 23 September 2011

dah nak exam

Adik-adik upsr dah lepas dari ketakutan nak jawap 5 paper tu jeh .tinggal upsra yang kena jawap 10 paper, paling menakutkan bahasa arab lah, ape lagi ek. Adik-adik pmr bakal menduduki peperiksaan tak lama je lagi ni.. 8 subjek wajib dibawa. ana dah terlepas dari tu semua! lega tak terkata. tapi bila masuk form 4, alam yang penuh cabaran.. lebih 'tough' dia punya perjalanan. tak gitu?  '9 subjek je' 'alahh.. 9 jelah!' 9 SUBJEK tulah membuatkan otak ni kena perah ,mcm kena perah limau kasturi. cam tulah rupew yee. *mcm teruk sangat lah pulak. tapi tulah dia ,masih tak mau sedar lagi ni.

lagi 3 minggu nak exam!!! apa citer beb.. revision pun buat cincai cincai je. kalau nak dicope topik semua subjek memang kena membengkak mata lahh sobontar. apatah lagi ADD MATH, BIO,CHEMIS,PHYSICS.. eeeee, rasa tension pun ada jugak ni. tadi add math settle satu bab je ada lagi 7 BAB tak settle lagi. ya Allah!

rasa macam tak sempat je, so jangan nak membuang masa lagi dah kan? entah lahh. apa function bukak fb pun tak tahu lahh. padahal bukan ada apa pun. hmmm!  kadang-kadang duduk tengok tv, makan-makan.. melepak dekat dalam bilik entah buat apa..berangan, buang masa lagi... adui. entah kenapa mesti rasa malas tu sekarang..

sedarlah wahai cik farhana,
exam tak lama lagi!!

jangan malas!
awak tu bukan pandai macam chan.
*chan tu budak kelas ana, dia pandai sangat-sangat! even dia selalu tidur, zzzzz.

USAHA TANGGA KEJAYAAN !

akan ku lalui imtihan ini walaupun susah sekalipun..

 

No comments:

Post a Comment