Friday, 28 October 2011

kucintakucing

salamun'alayk ya habibi :)

aku cinta kucing? yes, i do . do you?
sesetengah orang geli ouh dengan bulu kucing, tapi saya. lagi ciom-ciom bulu kucing tuh even saya alah dengan bulu-bulu ni. lagi lebat bulu kucing lagi comel , woahaa.

actually, saya tak bela kucing pung dah selama 1 tahun lebih ang tinggal sangakr kucing. KENANGAN. T.T, tapi selalu je ade kucing datang rumah entah dari memana. depan rumah belakang rumah. mcm tahu-tahu je penghuni rumah tu sayang kucing. nenek saya memang sukaaa bagi kucing makan even baru kenal.  'hi kawan baru!' huiihh. tu yang makin banyak kucing bertandang kat rumah. ' makanan percuma kat rumah macik salmah' tu yang dorang mai. huhu >,<

start je dapat alahan dengan kucing masa darjah satu, terus umi tak bagi bela kucing. habis muka den mengerutu. ada jiran ingat kena kayap. nauzubillah..!  disebabkan tak boleh bela, setiap kali jumpa kucing dekat tepi jalan mesti singgah usap kepala dia. AAAA, comelnya kamu meow! heee.

ada satu hari tu, bela kucing tak sampai sebulan. kucing tu mati kena leyek dengan kereta jiran. nangis mcm hape ntah. grrrr, disebabkan den nangis , satu rumah nak nangis. huaa. ^^

ada satu kucing ni, saya panggil dia kucing hutan sebab suka panjat pokok betik,huh. nak tunjuk terer depan kekucing lain!  eksyen benar kome....!! :D dialah tempat saya peluk2. sebab dia gedebok! heee. boleh je jadi tempat luahan perasaan bila manusia taknak dengar luahan hati ni. kadang-kadang kita memerlukan tempat luahan jugek, bukan hanya Allah.. Allah memberi respon dengan cara yang halus, tapi bila dengan manusia tu yang buat kita puas sebenarnya, sometimes ler.

konklusinya, saya suka memana je kucing yang lintas dihadapan saya. kalau dia lari.. saya biarkan saje sebab banyak kucing comel yang ada. even kucing tu kurap, saya lemparkan senyuman saje tak mampu nak pegang. bila ada kucing yang sihat ada dengan kucing  yg kurap, rasa tak adil pulak kalau saya cium peluk2 dengan kucing yang sihat tu. mesti dia rasa terpinggir dengan rupa dia yang kurap, haha. mcm aku tahu-tahu je perasaan kucing tuh mcm mane. tapi.. haiwan juga punya perasaan dong cuma takde akal tapi ada otak.

kucing di perlis. baik taw kucing ni, kalau lapar pun diam je. wuahah

Allah wujudkan kucing-kucing ni disekeliling kehidupanku  kadang-kadang menjadi teman dikala hati ini gundah.. rasa comel melihat telatah mereka. dikala pula manusia tak mahu mendengar luahan hati ini.. aku lontarkan saja pada mereka. meskipun mereka tidak mengerti.. tapi untuk ketenangan selamanya, aku harus kembali mengadu dan meluahkan duka aku dihadapanNya.. segalanya datang dariNya, Tuhanku Al wadud :)

ila lilqo'


dengan muka poyow, toodles >,<

No comments:

Post a Comment