Monday, 7 November 2011

riana green east

Assalammualaikum, heyuu. hello!
khaifa haluk ? Ana alhamdulillah, bikhoir.

riana green east tu ape? haa. sape pernah dengar baguslahh. kat situ rumah macik ita a.k.a kawan umi masa dolu-dolu. actually dia dari jepun sebab dia kahwin dengan orang jepun uncle masao. setelah sekian lama menetap di jepun, dah fasih berbahasa jepun sampai anak-anak dia yang comel dan kacak tu pun tahu sepatah bm je. *tipu je.

apartment dia tu majority orang asing yang duduk from iran, korean and dia (masao family bukan keluarga sinchan okay? hee). guard dia pun orang asing, nepal mari maa -,-

excited umi jumpa dia, saya pula excited nak jumpa anak perempuan aunt mazita yang syuri tu. aunt ita masak mee soto, sedap meh. mula-mula datang berangan nak makan sushi. lastlast.. MEE SOTO! serius lah sedap, sebab ada rempah-rempah yang sesuai dicampurkan dalam sup dia tuh. masa tengah makan, oji masao /uncle asyik berborak. even tak berapa nak mengerti apa yang dia cakap, woo. duduk rumah dia speaking english je aku. haa :D even dia tak reti nak cakap BI sangat, dia tetap ak cakap.. bak bagitahu itu ini. dan sangat peramah.

anak dia syuri, waa. so cute you know! so adorable.. muka dia tak macam jepun sangat, little bit malay. muka mom dia kot. she is 17yearsold. kalau ikutkan dia amek spm tapi dia terus masuk sekolah international and amek bahagian taylor, nak jadi fashion designer lah kot. dia sangat peramah dan tak lekang dari senyuman.. bila dia cakap jepun dengan mama dia.. memang melopong aje. yang saya tahu 'ne'. heee/ rasa macam nak kenal dia lebih dekat lahh. nak tanya dia macam-macam pasal kat jepun. mcm seronok je. >,< and last..masa dia nak pi kerja i said 'sayonara syuri! *hug. Assalammualaikum :)' dia muslim actually.

aunt ita ada sorang lagi anak, anak sulung dia. lelaki..ryo nama dia. mcm familiar je , berlambak kot nama dia kat chanel animax nama ryo tu. aunty kata dia pemalu mcm bapak dia. alah..kacaknya kau. dia marah bila orang kata muka dia sama macam papa dia. bila umi tanya kenapa? 'no .no..i more handsome than papa' yopo yopo betul. -.- dia tak reti ckp melayu. sepatah haram pun tak, english japan je. tapi dia peramah jugak lah.

uncle masao kata dia nak belanja makan kat sushi king nanti, bila? tak tahu, tapi aku akan menunggu. haa. 

konklusinya.. walaupun dorang bahasa asing, (jepun) dorang tak sombong, peramah lagi ada. even dorang tak reti nak cakap malay and little bit english. apa yang saya tahu 'mereka mahu kembali mengenali islam'. takpe, semoga. orang di sekeliling aunty sudi membantu :)

#gambar kat dalam camera aunty mazita lah. sorry. tade gambor :)

No comments:

Post a Comment