Wednesday, 28 December 2011

back-to-school

Assalammua'alaikum..
ada kelapangan sikit nak bercereka sesorang disini.

semua barang sekolah dah siap, terima kasih umi,ayah and adik yang membantu menyiapkan barang-barang sekolah akak. hihi, tahun last untuk prepare barang sekolah,lepas ni tade nak prepare pape.
bila nak balik sekolah ni kena kemas segala buku, terutama lesson sebelum ni..kena ingat balik, memang akan ditanya cikgu lah nanti. aduihh.

bila dah balik sekolah ni mesti ada tugasan ORAL bm and bi.. paling tak gemor. sebab saya tak gemar nak cakap depan orang ramai..  pernah jugak tertanya-tanya 'apa penting sangat oral ni,cikgu?' suruh berlakon apa semua, saya memang tak pandai berlakon.. memang tersipu malu kat depan kelas. setakat cakap biasa,
 insyaAllah boleh laa.

bila dah sekolah ni mesti bulan pertama pun dah busy katapunn budak spm, 'takpe..' . masuk bulan ke-2,3,4 ada koko dgn nadi.. nak kumpul markah koko banyak-banyak! dapat B pun jadi,tanak C / D.

bila dan jadi budak spm ni.. ujian dignostik pula akan kami hadapi. macam budak tahun ni, lagi 2 minggu nak exam sebenar pun ada exam.. :O takutnyewww. banyak sangat exam yang akan datang.

semoga semua urusan sepanjang persekolahan dipermudahkan Allah.. amin!!!!!!!~

No comments:

Post a Comment