Sunday, 25 December 2011

cepatnya membesar


Mereka saya kenal masa form 3.. tup-tup mereka dah habis sekolah. O.O cepatnya korang membesar! tak sedar,diri pun hampir sama macam mereka..hampir jee.


Zaman budak-budak VS Zaman remaja

Dulu masa kecik-kecik bawa ultraman  pergi sekolah ,
sekarang dah besar  galaxy tab bawa pergi sekolah..

Dulu minum susu dalam botol susu,
sekarang pakai straw je sedut.
kalau bawa botol pun, yg jenama tupperware tu haa.

Dulu masa kecik-kecik bila nangis,melalak sampai lorong sebelah dengar.. ibu ayah,pacik macik semuaalah...tolong lapkan.
sekarang nangis ,diam-diam dalam bilik, lap sendiri guna baju,bantal dan ape yang ada..malu orang tahu kita tengah nangis.

Dulu masa sekolah rendah gaduh dengan kawan bgtahu cikgu,
sekarang gaduh dengan kawan.. diammm je.

Dulu g sekolah pakai kasut nak putih melepak je basuh sentiasa,
sekarang g sekolah pakai kasut yang seminggu tak basuh, hitam legam pun takpe.

Dulu tak kesah exam ke apa ke buku tak baca pun takpe,
sekarang pantang ada exam,buku wajib baca..

banyak beza zaman kanak-kanak dengan zaman dah besar ni. dah ada yang boleh jadi bapak n mak orang dah. masa cepat berlalu..begitu juga dengan usia. 94' sudah mengundur diri dari DBTRIEN, coming soon 95' pulek. *sedih punya nanti. mungkinlah.,akan merindui zaman pesekolahan. bila time sekolah ni,rasa nak habis cepat je zaman sekolah..nak masuk U cepat-cepat. bila dah duduk zaman U,nak sekolah pulek. adeh..manusiaa-manusia. cuba untuk menghargai masa yang ada ini.. insyaAllah..

#lagi berapa hari nak habis cuti ni, start hari pertama sekolah dah kena kira berapa hari sebelum SPM. semoga umurku ini dipanjangkan Allah..dapat merasa lagi erti perjuangan dan belajar lagi dan lagi erti hidup.

No comments:

Post a Comment