Thursday, 29 November 2012

My brothers and sisters, be tough.".. dan orang yang bersabar dalam musibah, penderitaan dan peperangan,mereka itulah orang yang benar imannya dan mereka itulah orang yang bertaqwa" -Al-Baqarah 2:177-

Hak mereka dicabuli sekali lagi oleh yahudi laknatullah. Segala janji yang dipersetujui sejak nenek moyang mereka tak pernah patuhi. Setelah 8 hari, bumi suci Gaza dibedil! Sepanjang kesedihan itu, rakyat seluruh dunia memboikot yahudi laknatullah, menentang sekeras-kerasnya pencabulan mereka. Video, gambar banyak mendesak dunia agar sentiasa berdoa dan memboikot rejim zoinis. Tugas PBB dan Amerika sebagai kuasa veto dunia duduk diam membisu , mentuli dan memberi alasan "sukar untuk menyelesaikan konflik ini". PBB tiada function langsung!

Yahudi sejak dulu lagi , kekejaman mereka terus diwarisi dari nenek moyang mereka. Yahudi juga tak pernah sedar diri bahawa mereka Allah tak bagi tanah walau seekar pun di muka bumi ini. Kasihan bukan?

Kita bebas merasa keperitan mereka, tapi mereka sukar merasai keamanan yang kita ada. Utuskan doa buat mereka di Gaza..Kita mungkin tiada apa-apa tapi muslim itu senjatanya pada doa.  Hebatnya kuasa dosa ini, Allah angkat tanpa hijab.

Kita rasa cemburu kerana mereka Allah pilih untuk jihad dan syahid di medan agama, mempertahankan agama dan tanah tercinta tapi mungkin kita tak sedar kita juga ada perang yang besar yang perlu ditempuhi iaitu berperang dengan nafsu sendiri.

"Ahmad! " "dia syahid cikgu.." sedihnyaa T_T

Isu boikot israel telah berleluasa..
Namun masih yang tidak sedar.. masih berpusu-pusu menikmati apa yang israel buat untuk umat islam.
Mungkin kawan-kawan akan kata aku ni typical gilakkk! who's care? Aku pernah teringin nak makan Mcd tapi bila teringat apa yang UAI kata, bayangkan mereka menyembelih anak-anakmu hari ini, dan esoknya kamu kenduri makan daging-daging itu. Rasa ngeri. Mungkin Mcd or anything else di Malaysia yang bersangkut paut dengan barang yahudi ni tak disalurkan ke yahudi tapi kalau nak boikot, boikot semua sekali.  "habis tu, aku nak makan apa?" sayang, banyak benda yang kita boleh makan kan? Aku tak paksa ,siapa rasa nak teruskan makan apa yang diboikot..silakan. Seriously,there is no compulsion here.Buat GAZA.
Penderitaan kalian dibayar..
bukan di dunia mungkin di syurga.
Bertuahlah wahai saudaraku di gaza..
Allah uji kalian  dengan kehilangan, peperangan ..kerugian.
Dan sebaliknya Allah meninggikan martabat kalian di sisi-Nya..
Air mata kalian tidak sia-sia bahkan Allah kurniakan kekuatan demi kekuatan untuk menempuh denai-denai di dunia ini..
Usai kemusnahan kalian tidak putus asa,
Bangkit dan mula kehidupan baru.

Berapa kali, berapa tahun jua..
Aqsa kalian pertahankan demi cinta Allah dan Rasulullah..
Hebat perjuangan, berkorban nyawa demi  AGAMA.

Panji-panji Islam terus berkibar di bumi Gaza,
Ibrah ini akan kusemai dalam diam untuk sentiasa bangkit dan merenung diri..
Islam bukan pada nama, ia juga terletak pada pergorbanan dan perjuangan..

Palestin, you'll be free , takbir!